Do savršene frizure u nekoliko koraka

Do savršene frizure u nekoliko koraka

DO SAVRšENE FRIZURE U NEKOLIKO KORAKA

Sigurni smo da ne postoji žena koja ne voli da ima lepu i negovanu kosu, a tako i savršenu frizuru koja joj pristaje uz lice i uz koju se svakodnevno oseća zadovoljno i sa mnogo više samopouzdanja. Pažljivo odabrana frizura uz pravilno stilizovanje kose definitivno utiču na opšti utisak nečijeg izgleda.

 

Preporuka je odabrati odgovarajućeg profesionalnog frizera koji će vam pomoći da odaberete pravu frizuru za sebe, zatim boju kose koja pristaje vašoj boji tena, a isto tako i odgovarajuću dužinu kose koja odgovara vašim godinama, profesiji i modnom stilu koji preferirate. 


Iskusan i školovan frizer od presudnog je značaja za izgled i stanje vaše kose. Frizer će vam dati sve potrebne savete i uputstva kada je profesionalna nega kose u pitanju, a tako i za stilizovanje kose u kućnim uslovima kada odlazak u salon nije moguć. Za upečatljiv i moderan izgled frizure važno je odabrati odgovarajuće preparate koji će vam pomoći da dođete do željenog izgleda i kada nemate mnogo vremena za stilizovanje kose.


U svojoj ličnoj kolekciji frizerskih preparata koje imate kod kuće, neophodno je da posedujete za vaš tip kose najbolji lak za kosu koji će vam omogućiti da u svakoj situaciji imate sređenu i urednu kosu.


Sprej za ispravljanje kose je uvek važan korak za savršeno ravno isfeniranu kosu. Izuzetno je važna profesionalna nega kose, jer svako neobazrivo lično eksperimentisanje sa neproverenim preparatima može da napravi nepopravljivu štetu vašoj kosi. Ukoliko ste se upravo sveže isfenirali, i ne želite da vam vlaga pokvari savršeno ispravljenu kosu, ili želite malo da natapirate rep i napravite šarmantnu frizuru za nekoliko minuta, najbolji lak za kosu će vam tada biti od velike pomoći. Najbolji lak za kosu za vaš tip kose ne sme da isušuje vlas, a isto tako ne sme ni da bude pretežak, da previše slepljuje ili pojačano krene da masti kosu.


Najbolji lak za kosu treba da poseduje nekoliko važnih karakteristika, da joj pruža pre svega prirodnost, glatkoću i čvrstoću, sjaj i prirodnost.

 

Frizure za svaki dan uz pomoć preparata za stajling

 

Ukoliko vam je kosa neposlušna, a u takve spadaju najčešće blago talasaste i loknaste kose, obavezno je da koristite Sprej za ispravljanje kose koji će vam zaštititi kosu od oštećenja koje nastaje od toplote fena ili prese, i pomoći će da postignete izuzetno glatku i savršenu teksturu na ravno ispravljene kose.


Za stilizovanje kose najbitnije je pravilno odabrati odgovarajuće preparate. Savršeni stajling nekada je zaista moguće postići za svega nekoliko minuta. Ukoliko ste u gužvi, talasastu kosu možete ukrotiti tako što ćete je vlažnu ili skroz mokru nagužvati penom za kosu, zatim osušiti sa fenom koji ima difuzer i na taj način postići volumen i atraktivan, razabarušen izgled. Ukoliko imate prirodno ravnu, dugu kosu mogućnosti za stilizovanje su neograničene. Uvek možete napraviti pletenicu sa strane ili visoki konjski rep, tako što ćete uz pomoć Laka za kosu postići savršenu definiciju repa ili pletenice i na taj način postići uredan i sofisticiran izgled. Kosa koja je tretirana minivalom zahteva mnogo više profesionalne nege, ali ukoliko je duga, sigurno će vam pristajati opuštena, romantična punđa koju možete napraviti u svega par koraka. Kremom za kosu izdvojite nekoliko pramenova i definišite ih prstima tako da vam uvojci padaju preko lica, a ostatak pokupite ukosnicama u ležernu, pomalo razbarušenu punđu koja nema strogu formu.


Kada govorimo koliko je važno stilizovanje kose uvek je dobro imati pri ruci odgovarajući gel za kosu, zatim sprej za ispravljanje kose i sprej za kosu koji zaglađuje vlasi i da je joj visok sjaj i glatku teksturu posle feniranja, potom penu za kosu koja joj daje punoću i volumen, a pritom je neguje i ne opterećuje.


Profesionalna nega kose i savršeni stajling mogući su i u kućnim uslovima, samo je potrebno malo upotrebiti maštu i odabrati frizure koje se brzo i lako prave. Nekad je dovoljno dodati po neku ukrasnu šnalu ili gumicu, ili neki drugi ukras za kosu poput trake ili rajfa, a sve to zajedno će ostaviti fantastičan opšti utisak. Birajte kvalitetne preparate za svoju kosu koja će vam biti zahvalna na duže staze, a izbor je uvek i isključivo na vama.