Farbanje kose – pravilan izbor nijanse u skladu sa vašim tenom

Farbanje kose – pravilan izbor nijanse u skladu sa vašim tenom

FARBANJE KOSE – PRAVILAN IZBOR NIJANSE U SKLADU SA VAšIM TENOM

Da li prilikom bojenja kose eksperimentišete sa farbama i nadate se najboljem rezultatu? To je pogrešan način! Mi vam toplo preporučujemo da pre kupovine prvo proverite koja je nijansa najskladnija sa vašim tenom jer je tako rezultat očekivano dobar! Naša profesionalna nega kose nudi sve što treba za kvalitetno farbanje kose, ali i vrhunske proizvode za održavanje. Vi odaberite željenu nijansu, a mi ćemo se pobrinuli za kvalitet.

 

Da li prilikom bojenja kose eksperimentišete sa farbama i nadate se najboljem rezultatu? To je pogrešan način! Mi vam toplo preporučujemo da pre kupovine prvo proverite koja je nijansa najskladnija sa vašim tenom jer je tako rezultat očekivano dobar!
Naša profesionalna nega kose nudi sve što treba za kvalitetno farbanje kose, ali i vrhunske proizvode za održavanje. Vi odaberite željenu nijansu, a mi ćemo se pobrinuli za kvalitet.

 

Postupak odabira


Možda ste primetili da nekome sličnom vama jako lepo stoji boja koju i vi želite, možete da se uporedite sa slavnim ličnostima, ali ovakav izbor farba za kosu može voditi u potpuni promašaj - uz neke ćete delovati bleđe, uz neke crvenijeg lica, istaknuti nepravilnosti…


Koža može biti hladnih i toplih tonova. Ove dve osnovne kategorije imaju dve podgrupe, dakle postoje ukupno četiri vrste. Pratite ove smernice za lako definisanje kojem tipu pripadate, a potom pročitajte i naše savete koje farbe najbolje odgovaraju, a koje bi trebalo izbegavati

 

Hladni tonovi kože


I tip - svetao ten kože:

 

 1. Svetla koža sa ružičastim podtonom
 2. Oči najčešće plave, zelene, tamno plave, tamno braon…
 3. Teško potamnjivanje kože na suncu
 4. Vrlo često kosa je prirodno tamna čime se stvara kontrast između svetle puti i tamne kose

Za ovu grupu najsvetlijih tonova kože, odličan izbor je farba za kosu sa plavom, ljubičasto-crvenom i ljubičastom bazom. Za vas je platinasto plava, tamno braon ili crna, a ako imate zelene oči probajte i bakarno crvenu. 

 

Izbegavajte zlatno-plave nijanse, jarko crvene i farbe za kosu boje meda, to nisu boje za vas.


II tip -srednje-svetao ten:

 

 1. Koža je svetla, ali sa žutim podtonom
 2. Teško se crni na suncu
 3. Kosa je prirodno svetla
 4. Boja očiju je raznolika, ali su to najčešće svetlije nijanse

Za one sa srednje-svetlim tonovima kože slične su preporuke: birajte ledene, platinaste ili pepeljasto plave nijanse, a izbegavajte boje sa narandžastom ili zlatnom bazom.

 

Topli tonovi kože


III tip - srednje-topli ten:

 

 1.  Oči u braon nijansama
 2. Kosa je najčešće tamno-braon
 3. Ovaj tip kože lakše pocrni i ima maslinasti podton

Srednje-tople nijanse kože jako lepo izgledaju sa frizurom u karamel tonovima, medeno plavim ili bakarnim nijansama, a treba da izbegavaju farbanje kose sa bojama koje imaju plave, zelene ili ljubičaste pigmente.


IV tip - taman ten:

 

 1. Zlatan podton kože
 2. Na suncu tamni brzo
 3. boja očiju nije precizno definisana za ovu grupu, ali je najčešće u bojama lešnika

 

Za ovu, četvrtu grupu najtamnijih tonova kože, dobri su svetliji tonovi karamel, med, boje kafe. Ovakvim osobama ne stoje pepeljaste boje, ali ni crna.

 

Nega farbane kose


Profesionalna nega kose pored kvalitetnih preparata za farbanje kose, mora da obuhvati i njenu negu. Dlaka se farbom oštećuje pa je treba revitalizovati da bi ostala zdrava.


Imamo čitavu paletu posebno dizajniranih šampona, maski i ulja za kosu čime je nega farbane kose potpuna. Naši proizvodi hrane folikul dlake, kosi daju sjaj, a boju ne spiraju pa su one postojane i do 9 nedelja nakon farbanja.


Ljubičasti šampon je nešto što morate imati ako je vaš izbor farba za kosu sa pepeljastim i sivim tonovima plave. Svojim sastavom neutrališe žuti podton koji se pojavljuje pranjem, a ujedno kosu omekšava i regeneriše. Ekstrakt smokve i orhideje hrani dlaku čime je nega farbane kose potpuna.


Farbanje kose je najprimetnija i najbrža promena na sebi. Ako želite najbolje, onda je profesionalna nega kose ono što vam je potrebno. Kada su proizvodi kvalitetni i rezultat je odličan, a uz naše sugestije i izbor nijanse će biti lak.


Posetite nas - nudimo linije za sve tipove kose i rešenje svakog problema. Pronađite vaše favorite!