Pitali smo stručnjake: Kako tretirati kosu tokom zimskih dana?

Pitali smo stručnjake: Kako tretirati kosu tokom zimskih dana?

PITALI SMO STRUčNJAKE: KAKO TRETIRATI KOSU TOKOM ZIMSKIH DANA?

Zimski i praznični dani donose nam posebno raspoloženje i navode na razmišljanje o promenama i planovima za budućnost, ne samo kada je u pitanju posao, već i naš izgled i stil života. Sa hladnijim vremenom dolaze i nova iskušenja za kožu i kosu pa je adektvatna nega neophodna kako bismo proleće dočekali spremni. Tim stručnjaka sa ID Hair Academy savetuje na koji način tretirati kosu tokom hladnih dana.

 

Ekstremniji atmosferski uslovi, promena temperature, hladnoća, zagrejane prostorije... utiču nepovoljno na našu kosu pa je u zimskim danima nega apsolutno potrebna i neophodna, posebno u smislu hidratacije i lipida. Zbog toga se preporučuju proizvodi namenjeni upravo za dodatno „oživljavanje“ kose.

 

Kosa se neguje tokom cele godine, ali može se promeniti izbor proizvoda u skladu sa godišnjim dobom. Nakon svakog pranja obavezan je regenerator, dok se korišćenje maske preporučuje jednom sedmično, a po potrebi još neki proizvod u zavisnosti od specifičnog problema ili strukture same dlake. Postoji mnogo korisnih stajling proizvoda koji istovremeno neguju, posebno namenjeni kovrdžavim, ili kosama sklonim naelektrisanju, a koji su veoma zahvalni u ovo doba godine.

 

Zimi češće koristimo fenove i druge toplotne uređaje pa je pre njihove upotrebe preporučljivo naneti specijalne preparate koji štite kosu od toplote, redukuju lomljenje i oštećenja i ojačavaju vlakno dlake. Osvežavanje boje u dužini (makar prelivom) takođe je potrebno, posebno nakon bazena, saune ili boravka na snegu pod zimskim suncem. Klijentkinje najčešće farbaju samo koren, ili odsecaju oštećene krajeve, ali to ponekad nije dovoljno. 

 

Izazovi sa kojim se susrećemo naročito tokom jeseni i zime su zadimljene i zagušljive prostorije, ali i smog, izduvni gasovi, dim, nošenje kape i šešira... Veoma suve i porozne kose imaju moć upijanja pa što je kosa lipidnija i hidriranija, a dlaka ispunjenija, manje su mogućnosti da se apsorbuju neželjene materije i mirisi. Takođe, saveznik u ponekad ključnim momentima je šampon za suvo pranje. Njegovim nanošenjem nakon feniranja, posebno kod kosa sklonijih mašćenju, produžava se čistoća i frizura, ili i odlaže jedno pranje. 

 

Bilo da je reč o konkretnim promenama boje ili forme ili "samo" konsultovanje u vezi sa negom kose, veoma je važno da svoje poverenje poklonite profesionalcima kakve ID Hair Academy neguje i stvara punih 20 godina kroz obuke, edukacije i seminare.
 
Osim salonskog dela posla, ova akademija trenutno upisuje polaznike svog četvoromesečnog kursa koji će početi u februaru. Dokaz kvalitetu rada, pored stalnih klijenata od koji neki dolaze pune dve decenije, su i brojne ličnosti iz sveta kulture, sporta, biznisa, televizije... Ono što ovu frizersku akademiju izdvaja od ostalih jeste savršen balans između teorije i prakse kao i rad na živim modelima kada su u pitanju i šišanje i kolor. ID Hair Academy je, maksimalnom posvećenošću edukatora i temeljnim pristupom radu, postala mesto stvaranja uspešnih frizera!