Saznajte trikove za brži rast kose

Saznajte trikove za brži rast kose

SAZNAJTE TRIKOVE ZA BRžI RAST KOSE

Veoma često, potpuno neopravdano, kosu doživljavamo kao ukras. Premda ništa neće učiniti da izgledate sjajno bolje od zdrave i lepe kose, morate imati na umu da kosa nema samo estetsku ulogu, već izgledom prati opšte stanje organizma.

 

Veoma često, potpuno neopravdano, kosu doživljavamo kao ukras. Premda ništa neće učiniti da izgledate sjajno bolje od zdrave i lepe kose, morate imati na umu da kosa nema samo estetsku ulogu, već izgledom prati opšte stanje organizma.


Ukoliko želite da saznate činjenice vezane za brzi rast kose, na pravom ste mestu. Uz osnovne smernice o faktorima koji utiči na brzi rast kose biće reči i o tome koliko adekvatan preparat za rast kose, šampon za rast kose i maska za rast kose može da pomogne.

 

Šta utiče na brzi rast kose?

 

Rast kose kontroliše 150 gena. Kao i na ostale karakteristike kose i na brzi rast umnogome će uticati genetske predispozicije, otuda ljudi za koje kažemo da im kosa raste “kao iz vode”.

 

preparati za rast kose


Prosečan rast vlasi iznosi oko 1cm mesečno. Ukoliko primetite da vaša kosa raste evidentno manje od toga, neophodno je da obratite pažnju na faktore koji bitno utiču na brzi rast kose.

 

  • Ishrana – u forenzičkim laboratorijama, proučavajući samo 1cm dlake, stručnjaci mogu da utvrde šta ste jeli, pili i u kakvim ste uslovima živeli. Folikul vlasi koji se nalazi ispod kože je živ i hrani se hranom koju unosite u organizam. Zbog toga birajte namirnice bogate proteinima (od kojih je i sama vlas izgrađena), mineralima (dokazano je da nedostatak gvožđa nepovoljno utiče na brzi rast kose, ali i na njeno opadanje) i vitaminima (posebno A, C i B grupe, biotin – vitamin B7 direktno je zadužen za sintezu masnih i amino kiselina u ćeliji i ubrzava proizvodnju proteina u folikulu, a ima ga u pivskom kvascu, piletini, ribi, žumancu, pečurkama, celom zrnu pšenice...). Dakle, za brzi rast kose hranite svoju kosu iznutra.
  • Stres – Čovek je psihosomatsko biće i njegova psiha neodvojiva je od pravilnog funkcionisanja tela. Kao i kod mnogih drugih bolesti i stanja i na brzi rast kose može da utiče nervoza, napetost, stres i anksioznost. Ukoliko ste izloženi stresu, pokušajte da odvojite vreme za lična uživanja, primenite neke tehnike oslobađanja od napetosti ili potražite savet lekara.
  • Nedostatak sna – dokazano je da nedovoljno sna nepovoljno utiče na metaboličke procese u organizmu, podiže nivo stresa, pa samim tim i ometa brzi rast kose. Obezbedite svom telu neophodan odmor, spavajte udobno, kvalitetno i bar 7-8 sati u kontinuitetu.
  • Invazivni tretmani – upotreba neprimerenih preparata (šamponi koji sadrže sulfate, parabene, alkohol, amonijak) kao i invazivni tretmani (toplotni i mehanički procesi stilizovanja kose ako se prečesto ponavljaju) mogu veoma nepovoljno da utiču na brzi rast kose. Ipak uz pravi preparat za rast kose, ovaj problem će profesionalni frizer jednostavno rešiti.
  • Problemi sa kožom glave – razne mikroinfekcije kože glave i skalpa (poput različitih gljivičnih ili bakterijskih infekcija) mogu bitno uticati na kvalitet i rast kose. Ako je ovo vaš problem, posle konsultacije sa frizerom potražite savet dermatologa, koji će adekvatnom dijagnostikom utvrditi uzrok, a stručnim savetom i terapijom rešiti problem kože glave.

 

Preparat za rast kose

 

Poznato je da kosa najbrže raste u proleće i leto , jer toplota poboljšava cirkulaciju. Sada je, dakle, pravo vreme za preparat za rast kose.


Kao što je idealno da sve navedene spoljne faktore dovedete u ravnotežu, tako je i optimalno da koristite celu liniju proizvoda, koji čine: šampon za rast kose, regenerator, maska za rast kose i Leave-In tretman.

 

preparati za rast kose


Profesionalna linija proizvoda Redken Extreme Length učiniće da vaša kosa zablista, da bude zdrava, nahranjena i hidrirana i da možda poraste više od očekivanog mesečnog proseka.


Šampon za rast kose kao i regenerator, sadrže biotin (vitamin B7) i kontinuiranom upotrebom nežno će čistiti kožu glave i umanjiti lomljenje vlasi do 81%.


Maska za rast kose i Leave In tretman za kosu hraniće vašu kožu glave, ali i dlaku spolja, jer su vlasi porozne i upijaju hranljive materije koje sadrži profesionalna Redken maska za rast kose.


Šampon za rast kose i maska za rast kose, uz profesionalnu negu frizera učiniće da ovog leta doživite čudo!