Šta vam je potrebno za oporavak kose?

Šta vam je potrebno za oporavak kose?

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA OPORAVAK KOSE?

Pranje, sušenje, redovno šišanje, farbanje, stilizovanje – nega kose podrazumeva širok spektar aktivnosti. Lepa i negovana kosa već vekovima je simbol ženske i muške lepote i nije samo znak atraktivnosti već i je i ogledalo našeg zdravlja. Zato je važno da nega kose počne iznutra – zdravom ishranom, unosom dovoljne količine vitamina, minerala i tečnosti, a završi se spolja – upotrebom odgovarajućih preparata za negu.

 

U segmentu proizvodi za negu detaljnije pogledajte i odaberite preparate za vrhunsku negu i oporavak kose, a u nastavku pročitajte šta najčešće uzrokuje oštećenja kose, kako ih prepoznati i pravilno tretirati.

 

Šta sve može da ošteti kosu


S promenom temperatura i godišnjih doba mnoge žene se susreću sa izazovom da održe sjaj i blistavost kose, a kada ona umesto sjajne i jake postane beživotna, suva i porozna znači da je došlo vreme za oporavak kose. Pored promene vremena na koje ne možemo uticati u poslednje vreme postoji sve veća potreba za stalnim eksperimentisanjem i promenom stila: danas ravna, sutra kovrdžava kosa, prekosutra plava, a naredne nedelje (možda narednog meseca) šatirana kosa. Nažalost, iako ovakve promene mogu biti atraktivne i zanimljive, prilikom čestih tretmana, a upotrebnom različitih električnih uređaja ili agresivnih preparata kosa trpi velika oštećenja.

 

U zavisnosti od uzroka oštećena kose se mogu svrstati u tri kategorije: hemijska, termička ili mehanička oštećenja. Pravilna i redovna nega oštećenje kose omogućiće joj da ponovo zablista.

 

  • Redovno farbanje, upotreba blanša ili prekomerna upotreba hemijskih sredstava dovode do hemijskog oštećenja kose. Pored linije naših vrhunskih proizvoda za kvalitetno farbanje kose preporučujemo da pogledate šampon i ostale proizvode za oporavak i negu farbane kose kako bi vaša kosa ostala zdrava i revitalizovana.
  • Poput kože ni kosa nije otporna na toplotu, na visokim temperaturama kosa sagoreva i isušuje se. Stilizovanje kose prekomernim korišćenjem fena ili drugih električnih uređaja poput prese i figara, posebno kod modela bez regulacije temperature mogu biti uzrok lomljive i krhke kose. Ovo je način na koji najčešće dolazi do termičnog oštećenja kose. Ukoliko kosu tretirate fenom poželjno je koristiti fen koji sadrži jonizatore vazduha i skraćuje vreme sušenja. Zahvaljujući pravoj kombinaciji vazdušnog protoka, toplote i jačine Elchim 3900 Healthy Ionic Black fen iz naše ponude može biti pravi izbor za vas.
  • Mehanička oštećenja kose nastaju usled prečestog trljanja kose na suvo nakon kupanja, prekomernog ili grubog češljanja i čestog vezivanja kose u rep. U tom slučaju preporučujemo širok spektar preparata za oporavak oštećene kose. 

 

Kako prepoznati oštećenu kosu


Ukoliko je kosa na prvi pogled suva, krhka, bez sjaja i elastičnosti, gruba na dodir i sa procvetalim krajevima sasvim je sigurno da je u manjoj ili većoj meri došlo do oštećenja. Dobra vest je da kosa može da povrati svoj stari sjaj. A da bi oporavak kose bio potpun neophodno je najpre utvrditi razlog oštećenja, zatim smanjiti ili u potpunosti prestati sa izlaganjem kose oštećivačima i primeniti odgovarajuću negu.

 

Oporavak i nega oštećene kose


Nega oštećene kose i primena odgovarajućih preparata su efikasan način koji će vam sasvim sigurno pomoći, zato je važno odabrati pravi šampon za oporavak kose. Šampon za oporavak kose treba da sadrži aktivne sastojke, koji neguju i obnavljaju vašu kosu. Pored šampona za oporavak kose poželjno je koristiti i odgovarajući regenerator i masku iste linije, koje će kosi neophodnu vlažnost i štite dlaku od daljeg oštećenja. Naša preporuka je Extreme kolekcija koja je namenjena oporavku kose. 

 

Strpljen – spašen


Nega oštećenje kose je proces, koji zahteva vaše vreme i posvećenost. Uz malo strpljenja, redovnu negu i vrhunske preparate sve je moguće. Odlučite se za svoj brend iz kolekcije profesionalnih preparata koje možete naći na našem sajtu, kako biste oporavili i regenerisali svoju kosu i vratiti joj sjaj i lepršavost.


Za sva pitanja vezana za ponudu naših proizvoda budite slobodni da nas kontaktirate, rado ćemo vam odgovoriti. Posetite nas i odaberite odgovarajući proizvod za sebe!