Zavolite svoje kovrdže!

Zavolite svoje kovrdže!

ZAVOLITE SVOJE KOVRDžE!

Ako spadate u svega 15% Evropljana koji imaju kovrdžavu kosu morate se smatrati srećnima. Prva verzija viklera za dobijanje lokni koristila se još u Starom Rimu, što dokazuje da vekovima unazad žene žele da svoje lice uokvire divnim, zanosnim kovrdžama.

 

Kroz istoriju čovečanstva veliki je broj perioda u kojima su kovrdže bile imperativ lepote, ugleda, raskoši i nege – mada je bolje reći da kovrdžava kosa zapravo nikada ne izlazi iz mode.

 

Kovrdžava kosa – nega

 

Studije su pokazale da prosečna žena kosu pere 2-3 puta nedeljno, a na stilizovanje i negu kose troši oko tri sata sedmično. Preparati za kovrdžavu kosu učiniće da vam tih šest dana godišnje budu čisto zadovoljstvo.


Od svih tipova kose, najviše posvećenosti iziskuje upravo kovrdžava kosa. Nega prelepih lokni često je izazov, neretko problem, ali na sreću, ništa što specijalizovani preparati za kovrdžavu kosu ne mogu da reše. Rutinu u nezi i stilizovanju ovog tipa kose mora da čini pažljivo odabran šampon, regenerator za kovrdžavu kosu, ali i specijalizovani serumi, losioni i Leave in tretmani za kovrdžavu kosu, koji će redovnom upotrebom obezbediti željeni kvalitet, lepotu i definiciju vaših uvojaka.


U stilizovanju savršene frizure pomoći će vam Elchim profesionalni fenovi sjajnih performansi i difuzer namenjen upravo sušenju kovrdža podoban za Elchim fenove linija 8thSense i 3900.

 

nega kovrdzave kose

 

Preparati za kovrdžavu kosu

 

Više decenija iskustva, predanog rada i želje da se svakoj ženi pomogne da voli svoju kosu, stoji iza kozmetičkih kuća Redken i Matrix. Njihovi proizvodi pretvoriće sve vaše muke u čisto uživanje jer će rezultat biti negovana, definisana, sjajna i zdrava kosa.

 

Ali, krenimo redom:

  • Šampon za kovrdžavu kosu Redken Curvaceous ili Matrix Curl Please predstavlja temelj profesionalne nege. Pogodni su za sve tipove kose, efikasno uklanjaju nečistoće sa vlasi i temena, pritom ne remete zaštitni sloj dlake. Duboko hidriraju kovrdžavu i talasastu kosu sklonu gubitku vlage, dajući joj neophodnu mekoću i sjaj. Sadrže neizostavni anti-friz efekat koji će uobičajeno ježenje kose sasvim staviti pod kontrolu. Ukoliko vam je kosa izuzetno suva i dehidrirana, sto je čest slučaj kovrdžave kose, preparati linije Redken All Soft i All Soft Mega učiniće čudo u hidrataciji i vaše kovrdže nikada neće biti suve, beživotne i bez sjaja.
  • Regenerator za kovrdžavu kosu linije Redken Curvaceous ili Matrix Curl Please (obogaćen jojobom) neizostavni su proizvodi kada je u pitanju kovrdžava kosa. Nega je prilagođena svim tipovima, intenzivno hidrira, dubinski hrani prodirući u kutikulu vlasi, i oblikuje, pa je stilizovanje lakše, a rezultati dugotrajni. Redken regenerator za kovrdžavu kosu dodatno je obogaćen kristalima šećera i uljem moringe što će lokne učiniti lakim, prozračnim i savršeno definisanim, ali i UV filterom koji kosu štiti od spoljnih uticaja, što će bitno smanjiti isušivanje vlasi.
  • Preparati za kovrdžavu kosu ne moraju se neminovno koristiti tokom pranja. Leave In za kovrdžavu kosu nanosi se na prosušenu ili suvu vlas i daje konture, volumen, željenu definiciju, fleksibilnost i sjaj. Ne ispira se i kao filter ostaje da štiti dlaku do sledećeg pranja. Takvi su Redken Ringlet i Matrix Curl Please losioni. Korak dalje ide Redken Leave In tretman za kovrdžavu kosu – CCC sprej sa Curl Memory kompleksom, moringa ulje i UV filterom, koji možete naprskati i na sasvim suvu kosu i bilo kad u toku dana osvežiti, stilizovati i kontrolisati lokne.Za finalni izgled frizure neka bude zadužen Redken Frizz Dismiss za zagladjivanje i protiv nezeljenog naelektrisanja i „antenica“.
  • Kada ste sasvim zadovoljne izgledom i svilenkastom strukturom vaših kovrdža možete ih gotovo trenutno učvrstiti Matrix Curl Please Defrizzer gelom, koji neće ulepiti uvojke, niti ih učiniti teškim.

 

nega kovrdzave kose

 

Još nege nije na odmet


Ako znate da genetska predispozicija u 95% slučajeva utiče na to da li će kosa biti kovrdžava ili ravna, naučite da cenite svoj potencijal i ono što vam je priroda dala.


Poslušajte i savete baka: koristite pamučne tkanine za upijanje viška vlage, češljajte samo prosušenu kosu širokim češljem sa malim brojem zubaca da je ne biste lomili, spavajte na satenskoj jastučnici koja će smanjiti trenje... Ali na sve to preparati za kovrdžavu kosu učiniće da budete ponosne na svoje lokne. Uz pravu negu zavolećete svoju kovrdžavu kosu i shvatiti da zaista jeste među 15% srećnih ljudi.